hubert78, Zabić takiego to za mało... Menopauza czy co????
Dziś przed maskę napatoczył się...
Zwiń
X
-
http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...zuty,id,t.htmlProkurator zakazał mu także wsiadania do jakiegokolwiek pojazdu
Komentarz
-
-
rafiki, już dawno pisałem, że Boguś ma plecy jakieś w prokuraturach, dlatego jest ciągle traktowany z "taryfą" ulgową, innych driverów nie ma co do Niego porównywać.
a tego z fiata to bym do lekarza wysłał w pierwszej kolejności, bo coś z deklem ewidentnie, piszą, że chciał pobić też strażnika miejskiego wcześniej. Otwiera restauracje w żorach, nie chciałbym być jego klientem kiedyś przez przypadek :roll:
[ Dodano: Sob 05 Lip, 14 09:53 ]
poza tym to nie taki dziadek, 54 lata ma i już emeryt, albo były wojskowy, albo policjant jakiś i pewnie na mózg mu pada :P
Komentarz
-
-
bishop, gonili go bo im się nudziło na służbie. ..superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
"seryjnego mordercę..." akurat taki gość też może być seryjnym mordercą jak wpadnie na tym motorku w ludzi, nie wiem po co idiota uciekał im? może ktoś odpowie na to pytanie? Przecież mógł stanąć od razu prawie i dostać mandat np. za brak tablic. Mi się podoba skuteczność jak go gonili akurat - na końcu najlepsza akcja jak się glebnął, a co innego jak na sygnale grzeją za kimś, to zupełnie co innego niż boguś szalejący. Jak by tak gonili Bogusia to może by go dorwali szybciej
dla mnie dużo większym zagrożeniem jest sposób zatrzymania ten, już było ,ale przypomnę, to chyba trochę "inne" umiejętności i większe narażanie na niebezpieczeństwo ludzi co stoją na tych światłach:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
czesi nie uszkodzili żadnego obcego auta...a tu niestety na tym czerwonym co najmniej jedno dostało od sprawcy. Także wcale źle nie jechali według mnie, tylko faktycznie mogli dać się spokój, bo gostek to zwykły potencjalny dawca, nie myślący za wiele, bo zwiewa jeszcze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981"seryjnego mordercę..." akurat taki gość też może być seryjnym mordercą jak wpadnie na tym motorku w ludzi, nie wiem po co idiota uciekał im?
Filmik znalazł się w sieci , bo nie przejechali po nim, zaraz po tym ja go potrącili, inaczej to oni potrzebowali by adwokata.
Piratów należy eliminować z ruchu , ale nie ścigać ich na śmierć i życie w centrum , to nie film. Nie wiem czy dla śmiertelnej ofiary miałoby znaczenie czy był to prywatny samochód , czy z wyjącą syreną i światłami, ...chociaż tak, obrócili by sprawę że to pieszego lub innego kierującego była wina... bo oni prowadzili pościg , pojazdem uprzywilejowanym.
Komentarz
-
-
bishop, masz typowo nasze, w sensie polskie podejscie. Instytucje panstwa zauważamy dopiero wtedy jak polska znika z mapy Europy (wtedy nawet powstania nam wychodzą zajebiście). W czasach normalnych króluje u nas pie.......ne szlacheckie liberum veto, a policja w większości przypadków kojarzy się nam z paniami lekkich obyczajów.
Dla cywilizowanej policji kluczowe jest by być skutecznym organem ścigania ludzi wchodzących w konflikt z prawem. Dla osoby mającej za pierwszym razem ochotę wejść w konflikt z prawem, odstraszającym nie jest to, że za gwałt cie wykastrują, tylko pewność, że nawet za przechodzenie poza pasami zawsze spotka Cię kara przewidziana prawem.
Kolesie z policji zrobili wspaniała robotę i wiedzieli przede wszystkim jak to robić, a nie jak dzielni stróże wszystkiego tylko nie porządku z warszawskiej policji, którzy podczas pościgu SPADLI radiowozem z estakady piętro niżej!!! Po to pojazdy uprzywilejowane maja sygnały dzwiękowe i świetlne by zwracać na nie uwagę, a policjanci po to maja mieć broń, by odpowiedzialnie i skutecznie potrafić z nich korzystac. W Polsce z jednym i drugim jest dziwacznie słabo.
Przy takich umiejętnościach jak polska policja ma, kazalbym im pościgi realizować rowerami. Zamiast tego Czesi pokazali co to znaczy skutecznie realizować pościgi. Ale do tego trzeba umiejętności, odpowiedniego prawa i odpowiedniego podejścia do służby w policji.
Zamieszczone przez bishopNie, nie wolno im stwarzać takiego zagrożenia dla niewinnych ludzi dookoła, widziałeś z jakimi prędkościami przejeżdzali przez przejścia dla pieszych :twisted: jak na żyletki omijali autaPozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregbishop, masz typowo nasze, w sensie polskie podejscie.
Zamieszczone przez robregJeśli jestem idiotą, którego w procesie dorastania nie nauczyli, że przed pojazdami na sygnałach należy spieprzać byle dalej, znakiem tego nie jestem przystosowany do funkcjonowania w wysokoucywilizowanym społeczeństwie i ewolucja powinna coś ze mną zrobić, by rozwiązać problem mojego niedostosowania do życia w zurbanizowanej rzeczywistości.
Komentarz
-
-
bishop, nie wydaje mi się bym zaciemnił sprawę. Moje podejście jest proste - prawo jest po to by je przestrzegać, a policja jest po to, by go zawsze mądrze ale także w odpowiednich przypadkach BEZWZGLĘDNIE egzekwować. To o czym piszesz, to promile przypadków (starsi, jak są niedołężni mają siedzieć pod opieką innych, bo na latarnię mogą wpaść i sobie krzywdę zrobić, a dzieci jak są niedojrzałem, mają być cały czas pod opieką dorosłych)!!!
W imię Twoich argumentów w Polsce policja ma w dupie tych, co jeżdżą samochodami z zainstalowanymi HIDami, co jeżdżą z odwrotnie wsadzonymi żarówkami H4, co jeżdżą z lampami zamalowanymi farbami by były kul - bo do udowodnienia tego potrzeba wiedzy!
Zamiast tego u nas w kraju pojawiły się firmy wynajmujące fotoradary, bo tym + bandycko postawionymi znakami (nie mającymi na celu poprawy poprawy niczyjego bezpieczeństwa) łatwo można je.....ć normalnych obywateli z kasy.
W Czechach za to masz policjantów, którzy dostali przyzwoity samochód i wiedzieli co z nim zrobić, do tego masz kierowców, którzy wiedzą jak się w takiej sytuacji zachować (a nie jak u nas, gdzie byle głupsze coś za kółkiem jest w stanie spowodować kolizję z karetką czy strażą pożarną, bo ja przecież nie widziałem / nie widziałam skąd to wyje, bo mnie to zaskoczyło !!!)
Co to było, że u nas w Warszawie kogoś postrzelili jak robili obławę na jakiegoś zwierzaka? (chyba na terenie Pragi Południe) - przy takim wyszkoleniu osób posiadających broń naprawdę strach się bać, jak ruszą do akcji.
[ Dodano: Nie 06 Lip, 14 21:31 ]
pamiętam jak znajoma była śmiertelnie oburzona, że dostała zdjęcie z fotoradaru, jak w Szwabii na ograniczeniu do 50 obowiązującym od 20m drogi, przejechała przed maszyną 56km/h - do jasnej cholery - ograniczenie chyba było czytelne i obowiązywało już wystarczająco dużo metrów, by się do niego do zastosować.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregpamiętam jak znajoma była śmiertelnie oburzona, że dostała zdjęcie z fotoradaru, jak w Szwabii na ograniczeniu do 50 obowiązującym od 20m drogi
Zamieszczone przez robregw odpowiednich przypadkach BEZWZGLĘDNIE egzekwować
Komentarz
-
-
bishop, ok zgadzam się z Tobą, że trochę ostro jechali i że może to trochę pokazówka bo mieli rejestrator włączony :lol:
ale z drugiej strony naprawdę wolę, żeby Policja zajmowała się takim czymś - gonieniem wszelkiej maści Bogusiów i łapankami na nich, a nie chowaniem się po krzakach z suszarami. Bo zostawiając takiego na drodze może on naprawdę wiele krzywdy w swojej "karierze" wyrządzic. Jak dobrze wyszkoleni policjanci to poprowadzą dobrze pościg, jak nie, to nie dadzą rady, a zasranym obowiązkiem obywateli jest zachowac ostrożnośc - pieszych i zmotoryzowanych - po to mają uprawnienia, inna mańka, że jak zobaczą pojazd na sygnale ludzie, to często nie wiedzą co zrobic niektóre sieroty, które nie powinny miec w ogóle prawa jazdy, ewentualnie panikuja. Zreszta na tej obławie pod Olkuszem widac jak policjanci u nas radzą sobie ze złapaniem auta, a jak w czechach poradzili sobie z moto. Trochę "różnica" jest. Nie piszę o wszystkich, ale jak są szkoleni do stania po krzakach i obsługi suszarki - bo to bardziej dochodowe, to jak mają złapac auto ze złodziejem/wariatem prawda?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez exportsubrippCoś z moich okolic. Facet musiał mieć ułańską fantazje ze tak wszedl w zakręt 30tu tonowym kolosem.
Dokładne przeciwieństwo tego, umiejętności, refleks, i szczęście
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YtUtBrTWfTk[/youtube]
Komentarz
-
-
rafiki, przez takiego ch.a z osobówki mogło zginąć kilkanaście osób :!: Gość był ślepy i nie widział autokaru :?:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
pewnie i widział ale załączyła mu się "nieśmiertelność" i "cooooo ? mi nie zjedzie ? " gośćByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikibishop, no faktycznie miał szczęście, że go nie przewaliło. Przecież autobus ma środek ciężkości dość wysoko.
Komentarz
-
Komentarz